Hoppa till huvudinnehåll

Chokladtryffel med stout

Chokladtryffel
Chokladtryffel Bild: Yle/Carina Ahlskog stout

I rätt sällskap trivs både vi och smakerna bäst! Här kommer tre förslag på smakgåvor du kan ge bort till jul. I den första kombinerar vi tryffel och stout, en något otippad kombination. Stouttryffelbollar med apelsin rullade i pistaschnötter, salmiak och torkade blåbär tillsammans med mörkmustig stoutöl.

Anvisningar: 

Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden, ölet och apelsinen i en kastrull. Häll grädden över chokladen och rör om tills chokladen smält. Ställ kallt ett par timmar tills tryffelsmeten går att hantera. Forma till små bollar och rulla dem i de olika smakerna.

Dryck

Ett mörkt och fylligt stout-öl, till exempel: Shepherd Neame Double Stout , artikelnummer 749996
Alkoholfritt alternativ: BrewDog Nanny State, artikelnummer 741264

Flera smakgåvor av Ella
Rostad vitlöksröra med rosa bubbel
Rocky Christmas Road med mustig madeira

Smakgåva nummer 1 med tryffel och stout
Smakgåva nummer 1 med tryffel och stout Bild: Yle/Carina Ahlskog stout
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi