Hoppa till huvudinnehåll

Rostad vitlöksröra med rosa bubbel

Rosa bubbel med rostad vitlöksröra
Rosa bubbel med rostad vitlöksröra Bild: Yle/Carina Ahlskog rostad vitlöksröra

En grundregel då det gäller att kombinera mat med dryck är att kombinera syra med syra och sött med sött. Här kombineras rosa bubbel med en rostad vitlöksröra och ett lämpligt tillbehör.

Anvisningar: 

Separera vitlöksklyftorna och lägg dem på en ugnsplåt med olivolja och flingsalt. Rosta dem ca. 30 min i 200 grader tills de blivit mjuka inuti. Tryck ut det mjuka innehållet.

Blanda ost, crème fraiche, hackade tomater, hackade oliver och rostad vitlök i en bunke och rör om. Salta och peppra. Lägg i skålar/burkar och toppa med lite chiliflakes.

Serveras till exempel med salta rotsakschips eller något annat knaprigt. Också gott som tillbehör till kött och skinka.

Dryck
Ett mousserande rosévin, till exempel: Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut från Sydamerika, artikelnummer: 520977.
Alkoholfritt alternativ: Freixenet Legero Rosado Alcohol Free, artikelnummer 533167.

Flera smakgåvor av Ella
Chokladtryffel med stout
Rocky Christmas Road med mustig madeira

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi