Hoppa till huvudinnehåll

Grönkålscrepes

Crepes med grönkål.
Grönkålscrepes. Crepes med grönkål. Bild: Marthaförbundet grönkålscrepes

Härliga crepes med grönkål. Alternativt kan grönkålen bytas ut mot fräst svamp, rostade rotsaker, kålsallad eller skaldjur.

Ingredienser

Anvisningar: 

Riv av grönkålen från stammen (stammen blir för träig denna rätt) och förväll 3 minuter i kokande vatten. Spola av med kallt vatten. Hacka grönkålen rätt fin.
Vispa ihop en vanlig plättsmet, låt svälla en stund och blanda ner grönkål. Kontrollera smak och konsistens. Stek i crêpespanna.
Fyllningen kan bestå av fräst svamp, rostade rotsaker, kålsallad, skaldjur eller så äter man dem som sådana.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi