Hoppa till huvudinnehåll

Lager på ginger ale

Två champagneglas med frosting av socker, ett med en ljusgul drink och ett med en mörkbrun drink. Den ena drinken är garnerad med en äppelskiva och den andra med en skiva ingefära.
Ellas äppelciderdrink och lager på ginger ale. Två champagneglas med frosting av socker, ett med en ljusgul drink och ett med en mörkbrun drink. Den ena drinken är garnerad med en äppelskiva och den andra med en skiva ingefära. Bild: Yle/Strömsö Strömsö (tv-program),drinkar,Recept,Champagneglas,cider,Julöl,Ginger Ale,Äppelmust,nyår

En oväntad kombination som kan göra nyåret lite nyare - en perfekt välkomstdrink.

Anvisningar: 

Doppa glasen i citronsaft och därefter i blandningen av socker och kanel. Pressa saften ur två limefrukter och en apelsin. Häll ca tre msk av blandningen i varje glas. Häll på ca 1/3 av glaset med Ginger ale. Toppa upp med ett mörkt lageröl och garnera med en bit ingefära och citronmeliss.

Servera med drinktilltugg. Prova också på Ellas äppelciderdrink.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi