Hoppa till huvudinnehåll

Short ribs

En portion short ribs
En portion short ribs Bild: Yle/Carina Ahlskog short ribs

Shortribs är sågad nötbringa i s.k. pianoband med ben. Det är rätt mycket kött på nötribs och bara man tillreder det på rätt sätt blir köttet väldigt mört och saftigt. Vi kokade i tryckkokare men det går också bra att koka i vanlig kastrull det tar bara lite längre tid. Vi använde ekologisk Hereford, som är en gräsbetande nötras. Genom att vara noggrann med köttvalet får man, som alltid, den bästa smaken.

Ingredienser

Anvisningar: 

Short ribs
Salta runtom och bryn shortribs i lite olja. Lägg i en tryckkokare. Tillsätt samtliga ingredienser. Koka på max tryck i 45 min efter att det börjat pysa. I vanlig kastrull kan det ta ca en timme.
Lyft köttet och reducera ev buljong till simmig glaze med kraftfull smak. Plocka bort benet på shortribs, sila över glazen och baka i ugn på 210 c tills varmt. Riv isär bitar och blanda med glazen. Servera på cole slaw i korvbröd toppat med rostad lök och finhackad persilja.

Cole slaw med ingefära
Riv kålen, blanda de övriga ingredienserna. Låt saltet dra vätskan ur kålen, kläm ur vätskan och rör ner majonnäsen.

Majonnäs
Vispa ihop ägg, senap och vinäger. Tilllsätt oljan långsamt i en stråle under vispningen. Smaka av med salt och peppar

Rostad lök
Skiva schalottenlök tunt. Fritera i 160 c olja. Lägg upp på papper och salta

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi