Hoppa till huvudinnehåll

Stekt risgrynsgröt med jordgubbssås

Stekt risgrynsgröt med jordgubbssås.
Stekt risgrynsgröt med jordgubbssås. Stekt risgrynsgröt med jordgubbssås. Bild: Marthaförbundet stekt risgrynsgröt

Ett härligt recept för att använda risgrynsgröt som blivit över från julbordet!

Ingredienser

  • 6 deciliter (dl) risgrynsgröt- (ganska fast)
  • 1 tesked (tsk) vaniljsocker- för risgrynsgröten
  • 1 matsked (msk) strösocker- för risgrynsgröten
  • 1 st vispat ägg- för risgrynsgröten
  • smör- att steka risgrynsgröten i
  • 3 deciliter (dl) jordgubbar- för jordgubbssåsen (andra bär går lika bra)
  • 3 matsked (msk) strösocker- för jordgubbssåsen
  • 1 deciliter (dl) vatten- för jordgubbssåsen (tillägg mera vatten vid behov)
Anvisningar: 

För att steka risgrynsgröten

Blanda samman ingredienserna. Hetta upp stekpannan och en liten smörklick. En plättpanna passar bra. Klicka ner av gröten och stek gyllene på båda sidorna. Servera med jordgubbssås.

Jordgubbssås

Koka ihop sockerlagen, låt svalna, tillsätt de mosade jordgubbarna och servera som sås till den stekta risgrynsgröten.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi