Hoppa till huvudinnehåll

Evas utflyktsmat

Eva Ramstedt lagar utflyktsmat
Elin Skagersten-Ström och Eva Ramstedt förbereder utflyktsmat Eva Ramstedt lagar utflyktsmat Bild: Yle/Strömsö soppor,utflykter,Vandring,familjeliv

Bloggaren Eva Ramstedts familj är vana med friluftsliv och att kocka ute i naturen."När vi åker på utflykt väljer jag bort korvpaketet och lagar likadan mat som vi kunde äta hemma. Ute i naturen får jag också lättare barnen att testa på nya smaker" säger Eva. Här kommer några av hennes bästa recept på utflyktsmat.

Ingredienser

Anvisningar: 

Grönsaksris i wraps

Skär lämplig mängd grönsaker och koka ris hemma. Stek grönsakerna i trangian. Blanda i kidneybönorna. Värm på riset i samma kastrull. Värm wrapsen i stekpannan. Lägg upp en portion av blandningen in i en wrap, toppa med turkisk yoghurt/creme fraiche.

Grönsaksris i wraps
Grönsaksris i wraps Bild: Yle/Strömsö wraps,utflykter,Vandring,familjeliv

Soppa med röda linser och sötpotatis

Soppan kan föreberedas hemma och tas med i termos. Fräs hackad lök och vitlök mjuk i olja. Tillsätt finhackad chili och sötpotatis (små bitar), låt fräsa lite till. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka i ungefär en kvart. Mixa soppan slät, smaka av med salt. Servera med en rejäl klick yoghurt eller liknande.

Soppa med röda linser och potatis
Soppa med röda linser och potatis Bild: Yle/Strömsö soppor,utflykter,Vandring,familjeliv

Läs också Friluftsliv för hela familjen

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi