Hoppa till huvudinnehåll

Ugnsbakade rödbetor med sikrom

Ugnsbakad röbeta med spenat och sikrom.
Ugnsbakad röbeta med spenat och sikrom. Ugnsbakad röbeta med spenat och sikrom. Bild: Marika Hill / Five Corners Production rödbeta,rödbeta,Spenat,spenat,sik,Sikrom,ugnsbaka,ugnsrätter,majonnäs

Rödbetan är en fin primör som skall behandlas varsamt. Det räcker med en lätt tillredning och ett gott sällskap, denna gång spenat och sikrom.

Ingredienser

Anvisningar: 

Ugnsbakad rödbeta

Ta cirka fem oskalade rödbetor per person och dela varje rödbeta i fyra klyftor.

Lägg i ugnsform och strö över en aning salt och peppar samt rapsolja.

Baka sedan i ugnen ca 25-45 minuter i 200 grader, litet beroende på rödbetornas storlek.

Servera de färdiga rödbetorna med spenatblad och rom.

Rommajonnäs

Mixa sikrom med stavmixer och späd på med olja lite åt gången.

Smaka av med salt, peppar och citron.

Se också Filips recept på rödbeta och getmjölk, varm rödbetssallad med bovetegröt och rödbetsglass med chokladkräm.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi