Hoppa till huvudinnehåll

Rödbeta och getmjölk

Rödbeta och getmjölk
Rödbeta och getmjölk. Rödbeta och getmjölk Bild: Marika Hill / Five Corners Production rödbeta,rödbeta,sallader (maträtter),get,getmjölk,från jord till bord

Ta vara på det som växer vilt i naturen och använd det på ett finurligt sätt, t ex blommor eller bär. Filip bjuder på en snabblagad, somrig rätt som passar som förrätt eller mellanmål.

Ingredienser

Anvisningar: 

Tvätta betorna och skiva dem tunt med mandolin, smaksätt med olja och salt.

Tvätta och smaksätt mangolden med olja och salt.

Anrätta turvis betor och mangold.

Toppa med klickar av kvarg, smulor av knäckebröd och blåklintsblommor.

Receptet är riktgivande. Byt fritt ut ingredienser om du så önskar.

Se också Filips recept på ugnsbakade rödbetor med sikrom, varm rödbetssallad med bovetegröt och rödbetsglass med chokladkräm.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi