Hoppa till huvudinnehåll

Filips grillade lammrätter - sadel och karré

Grillad lammkarré, sadel, ribs och hjärta
Grillad lammkarré, sadel, ribs och hjärta Grillad lammkarré, sadel, ribs och hjärta Bild: Marika Hill / Five Corners Production lamm,grillar,från jord till bord

När gästerna är bjudna och grillsäsongen som bäst gör du rätt i att skaffa dig ett helt lamm. Hjälp vid grillen får du av Filip Langhoffs recept på olika delar; karré, hjärta, rygg och ribs.

Ingredienser

Anvisningar: 

Grillad lammsadel (lammrygg)

Mixa ihop olja, vitlök, lök och örter med en stavmixer. Riv i skal från en citron.

Strimla fetthinnan på sadeln som ett nät.

Gnid lammsadeln med marinaden. Strö på salt och peppar och låt stå i en halv timme.

Grilla på medelvärme cirka fem minuter på vardera sida. Rulla in i aluminiumfolie och låt vila i 10 minuter.

Grilla på nytt i två minuter på vardera sidan.

Grillad lammkarré

Skär bort hinnan från karrén.

Lägg rikligt med örter på karrén (rosmarin, timjan etc).

Bind örterna på karrén med band.

Grilla karrén tillsammans med den marinerade lammryggen.

Tillbehör

På sidan med receptet till Filips grillade lammribs hittar du tillbehören till de grillade lammrätterna. Här finns recept på grillad sallad och rova, yoghurtsås med mynta och en fräsch sallad på rårivet lamm med kålrabbi.

Se också Filips recept på grillat lammhjärta.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi