Hoppa till huvudinnehåll

Sallad på rårivet lamm med rovor

Sallad på rårivet lamm med rovor.
Sallad på rårivet lamm med rovor. Sallad på rårivet lamm med rovor. Bild: Marika Hill / Five Corners Production sallader (maträtter),från jord till bord,Kålrabbi,Persilja,lamm,majonnäs

Filip Langhoffs sallad på råriven lammstek med rovor och en majonnäs med smak av citron och spiskummin.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sallad med lamm

Skiva kålrabbin och lammköttet med en mandolin.

Smaka av med rybsolja, äppelvinäger, salt och peppar.

Majonnäs

Blanda alla ingredienser till majonnäsen med en handmixer och mixa till majonnäs.

Smaka av med salt.

Servering

Anrätta skivorna av rova och kött luftigt på ett stort fat med klickar av majonnäs och färsk persilja.

Lägg med några blad från stjälkarna om du vill.

Grillade lammrätter

Salladen passar också utmärkt till Filips grillade lammsadel och -karré, grillade lammribs och grillade lammhjärta.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi