Hoppa till huvudinnehåll

Filips grillade lammrätter - hjärta

Grillad lammkarré, sadel, ribs och hjärta
Grillad lammkarré, sadel, ribs och hjärta Grillad lammkarré, sadel, ribs och hjärta Bild: Marika Hill / Five Corners Production lamm,grillar,från jord till bord

När gästerna är bjudna och grillsäsongen som bäst gör du rätt i att skaffa dig ett helt lamm. Hjälp vid grillen får du av Filip Langhoffs recept på olika delar; hjärta, karré, rygg och ribs.

Ingredienser

Anvisningar: 

Grillat lammhjärta

Lägg 50 gram havssalt i en liter vatten, så att du får en fem procentig saltlag.

Dela dina lammhjärtan på längden i två delar.

Rensa ur alla senor och dra av hinnan.

Salta dem i 12 timmar i saltlagen. Skölj dem noggrant och torka.

Lägg dem på en bädd av hö på en medelvarm grill för att få fin rökighet.

Grilla i två minuter på varje sida.

Tillbehör

På sidan med receptet till Filips grillade lammribs hittar du tillbehören till de grillade lammrätterna. Här finns recept till grillad sallad och rova, yoghurtsås med mynta och en fräsch sallad på rårivet lamm med kålrabbi.

Se också recepten till Filips grillade sadel och karré.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi