Hoppa till huvudinnehåll

Ugnsbakad potatis med svampsallad och löjrom

Ugnsbakade potatisar med löjrom, majonnäs och svampröra.
Ugnsbakade potatisar med löjrom och svampröra. Ugnsbakade potatisar med löjrom, majonnäs och svampröra. Bild: Marika Hill / Five Corners Production potatis,Potatisrätter,ugnsrätter,från jord till bord,majonnäs,svampar

En rätt där de västra och de östra delarna av Finland möts. Filip Langhoffs ugnsbakade potatis får sällskap av två syrliga tillbehör med smetana som gemensam nämnare.

Ingredienser

Anvisningar: 

Potatisen

Koka potatisarna i saltat vatten, rosta dem sedan i ugnen med smör eller annat fett och lite kryddor och salt.

Baka i ugnen ca 40 minuter i 200 grader (beroende på potatisens storlek).

Svampsallad

Skölj den saltade svampen väl och tärna den fint.

Blanda sedan ihop ingredienserna.

Löjrom och gräslök

Blanda ihop ingredienserna.

Smetanan kan bytas ut mot gräddfil om så önskas.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi