Hoppa till huvudinnehåll

Kycklingrullader med fänkålssallad

Kycklingrullader med fänkålssallad
Kycklingrullader med fänkålssallad Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program)

Saftiga kycklingrullader med en gräddig sås - vem kan säga nej till den vardagsmaten? Mascarponesåsen får fräschör av citronen, och med en knaprig fänkålssallad till blir middagen klar i ett nafs. Idag kan man köpa färdigt urbenade kycklinlår som har mera smak än vanliga fileer. Att dom är billigare gör inte saken sämre.

Ingredienser

Anvisningar: 

Kycklingrullader

Banka kycklingen tunt. Krydda med salt och svartpeppar.

Blanda mascarpone med rosmarin, salt och citronskal från en citron.

Stryk köttet med mascarponekräm. Rulla ihop och stick med tandpetare.

Stek kycklingrulladerna på helsidan till fin färg. Vänd, dra av från värmen och tillsätt resten av mascarponekrämen, grädde och mjölk direkt i pannan.

Baka klart i ugn på 130 C tills kycklingen har en innetemperatur på 62 C, ca 30 minuter.

Smaka av såsen med citronsaft och ev. lite mjölk. Servera med råstekt fänkål.

Råstekt fänkål

Skala fänkål försiktigt med potatisskalare. Ta vara på dillen i ändorna. Skär i tunna klyftor.

Hetta upp en stekpanna och stek på hög värme tills fänkål fått lite färg.

Smaka av med lite salt, pressad citron och olivolja.

Servera ljummen med finriven parmesan och fänkålsdill.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi