Hoppa till huvudinnehåll

Filip Langhoffs gössoppa

Gössoppa
Gössoppa med nypotatis. Gössoppa Bild: Marika Hill / Five Corners Production gös,soppor,fiskrätter,fiskar,potatis,från jord till bord

Den bästa soppan får du om du använder fiskens alla delar. Filip Langhoffs gössoppa är en kombination av kotletter och en utsökt buljong med en touch av vitt vin och fänkål.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skär fisken i 8 kotletter (två per portion) och salta i lag i 10 minuter.

Fiskbuljong

Koka en fiskbuljong på fiskens avskär. Täck bitarna med vatten och strö över en nypa fänkålsfrön. Koka upp och låt buljongen svalna. Sila den.

Koka upp fiskbuljongen på nytt och häll i vittvinet.

Koka snabbt upp alla grönsakerna (fänkål och purjolök) i buljongen.

Koka nypotatisarna.

Fisksoppa

Lägg fisken i en form med lock. Tillsätt de kokta potatisarna med litet skuren purjolök.

Sila den varma buljongen över fisken och potatisen. Värm på låg värme i cirka 5 - 10 minuter.

Lägg upp fiskbitarna, potatisen och grönsakerna på ett stort fat.

Koka ihop resterande buljong till två tredjedelar och mixa med smör och grädde. Smaka av med salt och häll över.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi