Hoppa till huvudinnehåll

Helrökt gös med inlagd gurka och äppel i gräddfil

Rökt gös med inlagd gurka och gräddfil med äpple.
Rökt gös med inlagd gurka och gräddfil med äpple. Rökt gös med inlagd gurka och gräddfil med äpple. Bild: Marika Hill / Five Corners Production gös,fiskrätter,från jord till bord,gurka,rökning (konserveringsmetod),Gräddfil,äpple

Filip Langhoffs snabbgrillade förrätt där gösen får en fin röksmak av halm och fräsch syra av inlagd gurka och en gräddfilssås med äpplen.

Ingredienser

Anvisningar: 

Rökt hel gös

Salta gösen i saltlagen (10%) i en timme.

Rulla in fisken i fuktig halm och bind upp den med ett snöre.

Lägg den på grillen och grilla på medelstark värme cirka fyra minuter på varje sida under lock.

Fisken är klar när innertemperaturen når 45 grader.

Gurksallad

Skiva gurkan. Lägg på salt, socker och vinäger. Marinera i 20 minuter.

Gräddfil med äppel

Tärna äppel och hacka dill. Blanda i gräddfilen och smaka av med salt och citron.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi