Hoppa till huvudinnehåll

Sashimi på gös

Gössashimi
Gössashimi Gössashimi Bild: Marika Hill / Five Corners Production Sashimi,gös,fiskrätter,fiskar,från jord till bord,shiitake,svampar,Ängssyra

Om du vill laga en nordisk sashimi är gös sannolikt den bästa fisk du kan använda. Den är mild och god i smaken samt lätt att hantera. Här är Filip Langhoffs recept på gössashimi.

Ingredienser

Anvisningar: 

Rensa och fjälla gösen. Filea den.

Skär gurkan i tunna strimlor.

Skär shiitakesvampen och löken i tunna skivor.

Strö salt över båda och låt dem stå i några minuter.

Blanda löken, svampen och gurkan med två matskedar rybsolja.

Skär tunna skivor av gösfilén.

Ta ett mellanstort sallatsblad, lägg några skivor av gösen på bladet. Toppa med svampsalladen och strö över en nypa riven ängssyra (eller andra örter).

Servera som snacks med ett glas champagne.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi