Hoppa till huvudinnehåll

Fiskburgare av blandad fisk

Fiskburgare på blandad fisk
Fiskburgare på blandad fisk Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program),Recept,hamburgare

Hamburgare med sting blir det när man blandar heta smaker och utsökt lokal fisk. Vi gör burgaren på blandad fisk, på det här sättet tar man enkelt tillvara allt man får som fångst.

Ingredienser

Anvisningar: 
Fiskbiffar på plåt
Fiskbiffar på plåt Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program),Recept

Fiskbiff av blandad fisk

Svetta löken lätt i kastrull.

Grovmal fisken i en köttkvarn tillsammans med chili, ingefära och lök. Kyl färsen och ställ in grädden i frysen en stund.

Slå kall färs med äggvita, iskall grädde, rivet limeskal och finhackad koriander. Med kall grädde binds färsen och biffarna håller ihop bättre. Smaka av med salt.

Forma hamburgare och stek i olja och smör på låg värme för att ge fin färg. Baka i ugn 120c tills biffarna stiger lite, ca 7-8 minuter, eller till en innertemperatur på ca 70c.

Servera burgare i hembakt hamburgerbröd med gurka, sallad och jordnötsmajonnäs.

bröd i korg
bröd i korg Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program),Recept

Hamburgerbröd, 10 st

Blanda alla ingredienser i matberedare, låt jäsa i bunken 1 timme.

Baka ut till runda hamburgerbröd, platta till dem lite, låt jäsa på plåt en halv timme.

Pensla med ägg och strö med sesamfrön. Baka i 200c ca. 10-15 minuter, tills bröden är klara.

Jordnötsmajonnäs med lime

Mixa äggula, limeskal, limejuice och lite salt. Montera i olja.

Smaka av med sesamolja.

Avsluta med att blanda i hackade jordnötter.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi