Hoppa till huvudinnehåll

Jordgubbstårta med bananer och violer

En fylltårta skall inte bara vara saftig och god. En tårta som bakas till ett kalas får gärna digna av vispgrädde, färska bär och ätbara blommor. Filips jordgubbstårta är blötlagd med apelsinsaft och dekorerad med jordgubbar och violer.

Ingredienser

Anvisningar: 

Vispa ägg och socker luftigt. Sikta mjöl och bakpulver i smeten.

Smörj en bakform och grädda kakbottnen i 175 grader i ca 25 minuter.

Dela bottnen i tre delar när den har kallnat ordentligt.

Pressa saften ur apelsinerna. Blötlägg kakbottnen med den fäskpressade saften.

Mosa banan och jordgubbar.

Fyll kakbottnen, lägg den andra skivan på den fyllda bottnen och fyll med resten av massan. Lägg på den sista skivan. Låt stå i 30 minuter.

Garnera sedan med vispad grädde, jordgubbar och violer.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi