Hoppa till huvudinnehåll

Biff i snöre med consommé

Biff i snöre
Biff i snöre Biff i snöre Bild: Yle/Parad Media biff i snöre

Biff i snöre är ett bra och elegant sätt att tillreda riktigt högklassigt nötkött. Satsa på en bra consommé, som sedan äts med sked som en soppa tillsammans med biffen och grönsakerna.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Dela morötterna på längden, skär dem i stavar och skär vårlökarna i tre delar. Koka morötterna två-tre minuter i saltat vatten så att de har kvar tuggmotstånd.

2. Häll consommén / buljongen i en kastrull.

3. Bind om biffarna med steksnöre och låt en lång bit hänga kvar för att lättare kunna lyfta upp dem ur buljongen.

4. Lägg köttet i den sjudande buljongen tillsammans med morötterna, vårlöken, persiljan och vitlöksklyftan. Räkna med fyra-fem minuters koktid om du vill ha köttet medium. Det går mycket snabbare än när du steker.

5. Servera omedelbart ur kastrullen vid bordet. Lyft upp biffarna på varsin sopptallrik, häll på buljongen och servera grönsakerna till. Servera med kokt potatis, dijonsenap och ett lättare rödvin eller ett kraftigt vitt vin.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi