Hoppa till huvudinnehåll

Flamberad innerfilé av nöt

Kenneth Nars, Mårten Svartström och Sonja Kailassaari flamberar kött.
Flamberat nötkött Kenneth Nars, Mårten Svartström och Sonja Kailassaari flamberar kött. Bild: Yle/Parad Media flambering,Sonja Kailassaari,Mårten Svartström

Ett snabbt och enkelt sätt att tillreda en festmåltid. Flamberingen är alltid ett imponerande bordsnummer, men kom ihåg att vara försiktig med lågorna som slår upp.

Ingredienser

Anvisningar: 
Flamberat nötkött
Flamberad innerfilé Flamberat nötkött Bild: Yle/Parad Media flamberat nötkött

1. Skiva innerfilén i ca en cm tjocka skivor. Värm smöret i en stekpanna tills det är brynt och ryker lätt.

2. Salta och peppra köttet och stek det hastigt så det bryns på ytan. Häll i konjaken och tänd på - kom ihåg att hålla avstånd från stekpannan då lågorna slår upp.

3. Lyft över köttet till en tallrik.

4. Häll grädden, senapen och buljongen i stekpannan och koka ihop ca en minut till en tjock gräddsås.

5. Lägg köttet i såsen och servera med en grön sallad och stekt potatis eller ris.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi