Hoppa till huvudinnehåll

Gravad nötfilé med jordärtskockssallad

Gravad nötfilé
Gravad nötfilé med jordärtskockssallad. Gravad nötfilé Bild: Yle/Parad Media efter nio

Gravat nötkött är en läcker förrätt och perfekt på ett buffébord. Servera gärna med en syrlig sallad, t.ex. en enkel sallad på jordärtskockor, som ska vara lätt kokade och lite knapriga.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gravat kött

1. Putsa köttet på alla eventuella senor och fett.

2. Blanda alla kryddor med salt och socker och rulla köttet i dessa.

3. Packa in köttet i en plastpåse eller i plastfolie och ställ kallt i två-tre dygn. Vänd på köttet några gånger under tiden.

4. Ställ köttet i frysen i 30-60 minuter före det ska skivas - ta sedan av plasten, skär tunna skivor med en vass kniv och lägg upp på ett serveringsfat.

Jordärtskockssallad

1. Skala jordärtskockorna och strimla dem grovt. Koka dem i saltat vatten i ca en minut. Skölj sedan med kallt vatten.

2. Finhacka persiljan och blanda sedan alla ingredienser i en skål.

3. Ställ kallt en stund före servering.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi