Hoppa till huvudinnehåll

Filmkvällssnacks

filmkvällssnacks
filmkvällssnacks Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program)

Allting blir godare när man gör det själv från grunden. När det gäller snacks blir de dessutom mer hälsosamma eftersom man vet exakt vad man lägger i dem och det inte finns ett spår av tillsatsämnen. Här är tre godingar för en mysig tv-kväll i soffan.

Ingredienser

Anvisningar: 
mandlar
mandlar Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program)

Rökta mandlar med BBQ-smak

Mixa kryddorna.

Vänd mandeln i lättvispad äggvita och lägg upp på plåt.

Strö över kryddmixen och vänd runt.

Rosta i ugn i 175c tills gyllene, ca 15 minuter. Stäng av ugnen.

Värm upp spån i en stekpanna. Tänd spånen med gasbrännare och släck med lock för rökutveckling.

Placera rökpannan på galler ovanför mandelplåten i ugnen. Lyft av locket, stäng ugnen och låt röka minst 10 minuter.

cashew
cashew Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program)

Sojastekta cashewnötter

Lägg nötter i en långpanna.

Rosta på 175c tills gyllene, ca 15 minuter.

Ringla över soja och skaka om.

Låt nötterna vara kvar i ugnen och skaka med jämna mellanrum tills all soja har sugits upp av nötterna.

nötter och frön
nötter och frön Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program)

Sockerstekta hasselnötter och frön

Koka upp socker och vatten.

Lägg i nötter och frön, sjud tills simmig konsistens.

Värm upp frityrolja till 180 c.

Fritera nötterna direkt ur sockerlag. De är klara när oljan tystnar. Lyft på bakplåtspapper.

Salta och krydda genast med finhackad rosmarin.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi