Hoppa till huvudinnehåll

Morots- och hirssallad

Morotssallad med hirs och selleri.
Morotssallad med hirs och selleri. Morotssallad med hirs och selleri. Bild: Marika Hill / Five Corners Production morot,sallader (maträtter),från jord till bord,Selleri

Filip Langhoff mycket enkla sallad eller förrätt till vilken lunch eller middag som helst.

Ingredienser

Anvisningar: 

Koka upp vattnet, lägg i hirsen och låt koka på svag värme i 4 minuter. Låt stå under lock i 10 minuter.

Smaksätt hirsen medan den är varm med äppelsaft, örtsalt och rybsolja. Låt stå i cirka 15 minuter.

Tärna äpplen och selleristjälkar, hacka bladen och blanda i. Tvätta morötterna och strimla med en osthyvel.

Smaksätt med salt och rybsolja.

Plocka morotsblast till garnering.

Anrätta i en stor skål med hirssallad i botten.

Toppa med morötter, morotsblast och gräddfil.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi