Hoppa till huvudinnehåll

Ugnsbakad morot och oxe

Ugnsbakad morot och oxe
Ugnsbakad morot och oxe Ugnsbakad morot och oxe Bild: Marika Hill / Five Corners Production morot,nötkreatur,kött,Miso,från jord till bord,sallader (maträtter)

Den här rätten vinner på att ha ett så fint kött som möjligt. Då kommer alla andra ingredienser också till sin rätt. Morötterna ger sötma och mison god umami.

Ingredienser

Anvisningar: 

Dela morötterna i långa stavar, blanda med olja och baka i ugnen i cirka 180 grader (tiden beroende på morötternas storlek, cirka 20 minuter +).

Blanda med persilja, morotsblast och några droppar citronsaft.

Dela köttet i fyra biffar och banka ut så att de är cirka 2-3 centimeter tjocka.

Gnid in med miso och krydda med salt och peppar.

Stek på mycket hög värme cirka en minut på vardera sidan.

Strimla köttet och servera.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi