Hoppa till huvudinnehåll

Bellas maltlimpa

Bella Aléns maltlimpa
Bella Aléns maltlimpa Bella Aléns maltlimpa Bild: Bella Alén maltlimpa

Maltlimpa ger en känsla av skärgård och fest. Bella Aléns limpa bakas på apelsinjuice, inte surmjölk och är värd att pröva med Skageningredienser.

Ingredienser

Anvisningar: 

Värm juicen till 37 grader och lös upp jästen.

Blanda i de övriga ingredienserna och arbeta degen i några minuter så den blir jämn och fin.

Fördela degen i tre smorda brödformar och låt jäsa 1,5 timme.

Grädda i 175 grader i ca 1,5 timme.

När det återstår en halv timme penslar du bröden med siraps- och vattenblandningen.

Låt brödet svalna under bakduk.

Kock: Bella Alén

Här receptet till Toast Skagen á la Bella (med maltlimpa).

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi