Hoppa till huvudinnehåll

Munkar med bär och honung

Munk med bär och honung
Munk med bär och honung Munk med bär och honung Bild: Marika Hill / Five Corners Production Munk,frityr,från jord till bord,efterrätter,bär,blåbär,honung,hallon

Friterade munkar är goda i sig, men kombinerade med skogsbär och örtig honung kronar de alla middagar från valborg till jul.

Ingredienser

Anvisningar: 

Munkar

Blanda ljummen mjölk och jäst.

Blanda i resterande ingredienser och knåda i maskin i ca 10 minuter på hög hastighet.

Gör bollar på ca 40 gram och låt jäsa på en oljad plåt.

Fritera i olja i 180 grader i tre-fyra minuter i en stor gryta.

Honung och bär

Värm honungen med litet vittvin, lägg i timjan.

Lägg färska blåbär och hallon i en liten skål. Lägg den varma munken på bären och häll litet av den rinnande honungen över.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi