Hoppa till huvudinnehåll

Strömsös club sandwich

supertunn club sandwich
supertunn club sandwich Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program)

En klassisk klubbsmörgås i sin bästa tappning någonsin! Med alla smaker i varje tugga. Saftig av grönsaker, med sälta av bacon och kycklingfilé och med ett krämigt sting av pepparrotsmajonnäs. Till lunch eller kvällsbit - se till att du provar Strömsös supertunna club sandwhich!

Ingredienser

Anvisningar: 

Salta och peppra kycklingen runtom, förstek i stekpanna i olja och smör. Färdigställ i 175c ugn till innertemperatur på 62c.

Spänn ut bacon på ugnsplåt, stek i 175c 10-15 minuter tills krispigt.

Skiva tomat, avokado och kyckling supertunt.

Stryk brödet med rumstempererat smör. Pussla på kyckling så det täcker hela brödet. Upprepa med pepparrotsmajonnäs, grovrivet ägg, avokado, tomat, salt, peppar och bacon. Pressa ihop med den övre brödskivan.

Stek smörgåsen frasig på svag värme under press i stekpanna smord med olja. Servera genast med ett salladsblad runtom.

Pepparrotsmajonnäs

Vispa äggula med senap, pepparrot och citronjuice.

Montera med olja och smaka av med salt.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi