Hoppa till huvudinnehåll

Inlagda kantareller på bröd

Inlagda kantareller på bröd
Inlagda kantareller på bröd Inlagda kantareller på bröd Bild: Marika Hill / Five Corners Production kantarell,Kantarell,bröd,Inläggning,från jord till bord,förrätter,vegetariska rätter,vegetariska produkter

Svampar är inte bara goda som färska och stekta i smör, utan också som inlagda. Här är Filip Langhoffs rekommendation på kantareller i salt- och sockerlag.

Ingredienser

Anvisningar: 

Börja med att sterilisera syltburkarna i ugnen, 30 minuter på 120 grader.

Kantareller i sockerlag:

Koka upp alla ingredienser utom svampen.

Blanchera svampen i lagen en halv minut och lägg den i de steriliserade syltburkarna.

Koka upp lagen och slå över svampen och stäng locket.

Kan användas efter en timme, men blir bara bättre med tiden. Filips rekommendation är minimum en månad.

Kantareller i saltlag:

Blanda ihop allt utom kantarellerna.

Blanchera kantarellerna i 20 sekunder.

Lägg svampen i steriliserade syltburkar och häll den varma saltlagen på.

Täck svampen med en nypa salt och stäng locket.

Kan användas efter en dag men blir bara bättre med tiden, bäst efter en månad.

OBS! Skölj svampen i kallt vatten före användning.



Servera med färskt bröd, smetana och eventuellt andra inläggningar.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi