Hoppa till huvudinnehåll

Klar kantarellbuljong och pocherat ägg

Kantarellbuljong med pocherat ägg
Kantarellbuljong med pocherat ägg Kantarellbuljong med pocherat ägg Bild: Marika Hill / Five Corners Production Kantarell,kantarell,Buljong,ägg,från jord till bord,lunch,vegetariska rätter,vegetariska produkter

En klar buljong kallas consommé och kan vara litet knepig att laga rätt. Filip Langhoffs kantarellbuljong är lättare variant, men djup i smaken och kronas av ett pocherat ägg.

Ingredienser

Anvisningar: 

Buljong:

Riv kantarellerna för hand, skiva löken och fräs dem i en kastrull.

Slå på vin och vatten, koka upp och låt stå i 30 minuter.

Smaka av med salt och lite äppelvinäger.

Pocherat ägg:

Kläck äggen i kaffekoppar ett och ett.

Koka upp vattnet med ättikan och sätt det i lugnt spinn. Vattnet skall sedan inte koka, utan sjuda sakta.

Häll äggen i vattnet, ett åt gången, och pochera dem i cirka 2-3 minuter.



Servera allt i skålar. Lägg ägg i skålen, riv den råa kantarellen över ägget och häll den varma buljongen över.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi