Hoppa till huvudinnehåll

Helstekt gräsand med konjakssås och palsternackor

Filip Langhoffs helstekta gräsand med konjakssås och palsternackor, där såsen görs på skrovet och smaksätts med konjak, vitt vin, enbär och grädde.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gräsanden:

Gnid in anden med salt och peppar. Tillred fyllningen: blanda en skivad lök, grovhackad rosmarin, blast av 2-4 palsternackor samt en rejäl bit smör. Fyll anden med blandningen.

Gräddsåsen:

Skiva löken och stek den i smör. Stycka skrovet och stek med löken. Lägg i enbären, konjaken och vinet.

Häll i buljongen och låt koka. Använd en god fond eller buljong eller se receptet till Rilette på and för hur du lagar en buljong på andlår.

Häll till slut i grädden och sila såsen. Smaka av med smör som mixas in med stavmixer.

Grilla anden:

Bind upp anden så att fyllningen inte faller ut.

Lägg på grillen och grilla enligt anvisningar för just den grillen du har.

Kärntemperatur 52 grader.

Grilla de hela palsternackorna.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi