Hoppa till huvudinnehåll

Stekt gräsand med rovor

Stekt gräsand med rovor
Stekt gräsand med rovor. Stekt gräsand med rovor Bild: Marika Hill / Five Corners Production gräsand,rova,crème fraîche,Röda vinbär,från jord till bord

Filip Langhoff snabbrätt på stekt gräsand med rovor, syrliga vinbär, crème fraiche och sockerlag med gransmak.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skär bröstfileérna från anden.

Skär rovorna och löken i klyftor, strö salt på.

Stek löken och rovorna i en rejäl sked smör tills de är vackert bruna.

Om du har inlagda granskott, häll två matskedar av sockerlagen på rovorna så att de karamelliseras lätt.

Stek fileérna i smör.

Skär fileérna i tjocka skivor, blanda dem med rovorna och en handfull röda vinbär.

Lägg på 3-4 matskedar crème fraiche.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi