Hoppa till huvudinnehåll

Stekt gräsandshjärta

Stekta andhjärtan med lök och granskott.
Stekta andhjärtan med lök och granskott. Stekta andhjärtan med lök och granskott. Bild: Marika Hill / Five Corners Production gräsand,hjärtat,Inälvsmat,Inälvsmat,granskott,gran

Rimmat och stekt hjärta är en riktig delikatess vare sig det är fråga om sjöfågel eller större vilt. Med varsam hantering är stekt andhjärta lika gott som bättre styckningsdelar, t ex inre filé.

Ingredienser

Anvisningar: 

Salta hjärtana i saltlagen i två timmar. Skölj dem sedan noggrant.

Värm upp en stekpanna riktigt varm, halvera lökarna och stek i rikligt med smör.

Stek snabbt hjärtana med löken tills de får litet färg.

Servera med t ex granskott inlagda i sockerlag.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi