Hoppa till huvudinnehåll

Äppel och charkuterier

Äppel och charkuterier
Äppel och charkuterier Äppel och charkuterier Bild: Marika Hill / Five Corners Production äpple,förrätter,tilltugg,Tilltugg,Vickning,charkuterier,Kallskuret,Kallskuret

Filip Langhoffs tilltugg där fruktens syrlighet bryter med fettet från charkuterierna. Skivade äpplen med syltade senapsfrön och äppelbitar kokta i söt äppelvinäger.

Ingredienser

Anvisningar: 

Äppellag

Skala och tärna äpplena.

Koka upp socker och vinäger. Blanda i äppeltärningarna och låt koka på svag värme i 10 minuter.

Äpplen

(Syltade senapsfrön gör du genom att koka dem i en del ättika, två delar socker och tre delar vatten).

Skiva äpplena tunt på mandolin och blanda med senapsfrön och olja.

Servera som tillbehör till 4-5 olika sorters charkuterier.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi