
Halstrade kräftor med fänkålssallad
Kokta flodkräftor
Bild: Marika Hill / Five Corners Production
Filip Langhoffs snabbrätt med lätt kokta och halstrade kräftor tillsammans med syrlig majonnäs och fånkål.
Ingredienser
- 15 st kräftor- (kräftorna)
- dill- (kräftorna)
- rybsolja- (kräftorna)
- 1 st ägg- (majonnäsen)
- 2 st kräftor- kött och saft, (majonnäsen)
- 2 deciliter (dl) neutral olja- (majonnäsen)
- salt- (majonnäsen)
- citron- (majonnäsen)
- 1 st fänkål- stor, (fånkålssalladen)
- kallpressad rybsolja- (fånkålssalladen)
- salt- (fånkålssalladen)
- peppar- (fånkålssalladen)
- citron- (fånkålssalladen)
Anvisningar:
Kräftorna
Koka kräftorna i saltat vatten med litet dill i cirka en minut.
Halstra snabbt på mycket het grill en-två minuter på vardera sidan.
Majonnäsen
Blanda alla ingredienser och mixa till majonnäs med en stavmixer.
Smaka av med salt och citron.
Fånkålssalladen
Strimla fänkålen på mandolin.
Krydda med rybsolja, salt, peppar och citron.
Gjord av
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi