Hoppa till huvudinnehåll

Halstrade kräftor med fänkålssallad

Kokta flodkräftor
Halstrade kräftor med fänkålssallad Kokta flodkräftor Bild: Marika Hill / Five Corners Production flodkräfta,kräftor,kräftfiske,kräftdjur,Kräftskiva,årets fester,mattradition,tradition,filip langhoff

Filip Langhoffs snabbrätt med lätt kokta och halstrade kräftor tillsammans med syrlig majonnäs och fånkål.

Ingredienser

Anvisningar: 

Kräftorna

Koka kräftorna i saltat vatten med litet dill i cirka en minut.

Halstra snabbt på mycket het grill en-två minuter på vardera sidan.

Majonnäsen

Blanda alla ingredienser och mixa till majonnäs med en stavmixer.

Smaka av med salt och citron.

Fånkålssalladen

Strimla fänkålen på mandolin.

Krydda med rybsolja, salt, peppar och citron.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi