Hoppa till huvudinnehåll

Kokta kräftor med majonnäs och potatis

Kokta kräftor med majonnäs och bröd, dill och fånkålskokta potatisar
Kokta kräftor med majonnäs och bröd, dill och fånkålskokta potatisar Kokta kräftor med majonnäs och bröd, dill och fånkålskokta potatisar Bild: Marika Hill / Five Corners Production kräftor,majonnäs,Dill,potatis,Fänkål,från jord till bord,skaldjur,kräftfiske

Filip Langhoffs lätta mellanmål på kokt kräfta. Här ger spansk körvel toner av anis och lakrits, medan majonnäsen ger kyla och syrlighet.

Ingredienser

Anvisningar: 

Lagen

Skär fänkolen och löken i grova bitar och stek dem i pannan (utan olja!).

Lägg till dillstjälkar och spansk körvel (om det finns) till samt frön från spansk körvel och en rejäl nypa salt.

Häll på cirka tre liter kokande vatten.

Koka kräftorna i cirka två minuter.

Lyft ut kräftorna och koka de tärnade potatisarna i samma lag.

Majonnäs

Vispa ägget och häll sakta i oljan medan du fortsätter att vispa.

Servera kräftorna, potatisen och majonnäsen med skivat färskt bröd.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi