Hoppa till huvudinnehåll

Soppa på kräftor

Filip Langhoff tar vara på kräftskalen från gårdagens skiva och lagar en soppa med smak av tomat, fänkål och vitt vin.

Ingredienser

Anvisningar: 

Hacka löken i grova bitar och spara blasten.

Hacka fänkålen och spara de gröna stjälkarna och blasten till senare.

Skölj kräftskalen noggrant i rinnande, kallt vatten så att det inte är för salta.

Fräs kräftskalen i olja tills de får litet färg, tillsätt den hackade löken och fänkålen samt dillen.

Tillsätt tomatpurén. När den är fräst, häll i vin, låt koka upp och tillsätt vatten.

Låt koka i 10 minuter, sila av och servera med finskuren blast, tomattärningar och finskuren fänkål.

Toppa med kräftkött om det har blivit kvar från kräftskivan.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi