Filip Langhoff tar vara på kräftskalen från gårdagens skiva och lagar en soppa med smak av tomat, fänkål och vitt vin.
Ingredienser
- 0.5 kilogram (kg) kräftskal
- 2 matsked (msk) olja
- 1 st fänkål
- 1 st knippe dill
- 1 st lök med blast
- 2 matsked (msk) tomatpuré
- 3 deciliter (dl) vitt vin
- 0.5 liter (l) vatten
- 2 st tomater
- 1 deciliter (dl) kräftkött
Anvisningar:
Hacka löken i grova bitar och spara blasten.
Hacka fänkålen och spara de gröna stjälkarna och blasten till senare.
Skölj kräftskalen noggrant i rinnande, kallt vatten så att det inte är för salta.
Fräs kräftskalen i olja tills de får litet färg, tillsätt den hackade löken och fänkålen samt dillen.
Tillsätt tomatpurén. När den är fräst, häll i vin, låt koka upp och tillsätt vatten.
Låt koka i 10 minuter, sila av och servera med finskuren blast, tomattärningar och finskuren fänkål.
Toppa med kräftkött om det har blivit kvar från kräftskivan.
Gjord av
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi