Hoppa till huvudinnehåll

Lottens fyllda “smörgåstårta”

Tapas bröd.
Lottens fyllda bröd. Tapas bröd. Bild: Yle/Parad Media lotten lindborg-suhonen,tapas,bröd

Lotten Lindborg-Suhonens enkla rätt som är perfekt för överrasknings­gäster, picknickar och alla andra härliga sommardagar.

Ingredienser

Anvisningar: 

Receptet är anpassat efter ett bröd vars diameter är ca 30 centimeter.

Skär av hatten på brödet. Gröp ur det så att du lämnar ett ca 1-­2 centimeter tjock skal inuti brödet.

Nu kan du fylla brödet med precis vad du vill. Använd gärna rester du hittar i kylskåpet.

Rada in fyllningen ganska tätt, lägg på brödlocket och paketera in i smörpapper och hushållsplast.

Lägg brödet i kylen och vila minst 20 minuter, men det går bra att tillreda dagen före.

Skär ut kakbitar av brödet och servera. Jättegott med en grön sallad.

Den här gången fyllde jag brödet med grillad zucchini (går lätt i ugnen), gul paprika, rödlök, skivad mozzarella, avokado och smulad feta.

Jag smaksatte insidan av brödskalet med pesto.

PS. Vill du göra egen pesto kan du t ex följa Maria Turtschaninoffs traditionella recept.

Kock: Lotten Lindborg-Suhonen

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi