Hoppa till huvudinnehåll

Inlagda gröna tomater

Inlagda gröna tomater
Inlagda gröna tomater Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program),Recept,Inläggning,tomat

Omogna tomater blir en god inläggning med lite krusbärston när den får stå och dra några dygn i en god och smakrik lag. Förkoka gärna senapsfröna för att dra ur smak och göra dem aningen mjukare i konsistens. Smaken på tomaterna mjuknar ju längre inläggningen får stå.

Ingredienser

Anvisningar: 

Förkoka senapsfrön 2-3 minuter, mortla korianderfrön, skiva tomaterna.

Varva tomatskivor med svartvinbärsblad, senapsfrön och korianderfrön i en steriliserad burk med tätslutande lock.

Koka upp ättika, socker och vatten till en lag. Slå över tomaterna. Ställ svalt och låt dra minst ett dygn.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi