Hoppa till huvudinnehåll

Stekta gröna tomater

Stekta gröna tomater
Stekta gröna tomater Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program),Recept,tomat,steka

Satsa på lokalt odlade tomater med kort transportsträcka för att få ut det bästa i smakväg av dina tomater. Här har vi använt oxhjärta tomater med grovt räfflad utsida, men det finns en mängd utsökta sorter. Så se till att fråga efter olika tomater hos din grönsakshandlare.

Anvisningar: 

Riv brödet grovt på rivjärn.

Skär bort topp och botten på tomaterna, snitta sidan in mot mitten och fyll med skivad chili och dragon. Salta båda sidorna.

Doppa undersidan av tomaterna i bröd och stek i olja med brödsidan neråt. När brödet är gyllenbrunt och frasigt, vänd tomaterna, lägg i en klick smör och krossade vitlöksklyftor.

Baka klart i ugn 4-5 minuter i 175c.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi