Hoppa till huvudinnehåll

Hemgjord yoghurt

Otroligt lätt i konsistensen är den hemgjorda yoghurten. Det tar två dygn för yoghurten att bli färdig men din arbetsinsats är bara 3 minuter. Ganska bra utdelning på kort tid alltså.

Ingredienser

Anvisningar: 

Blanda i en form, baka i ugn på 45c över natten.

Låt stå i rumstemperatur ytterligare en natt. Låt rinna av genom silduk till önskad konsistens. Spara vasslen.

Ställ sedan i kylskåp för att stanna av syrningsprocessen.

Använd 2 dl av yoghurten för att göra en ny sats.

Servera med honungsgranola och ringla honung över.

Hemlagad yoghurt rinner av i sil med silduk.
Låt yoghurten rinna av till önskad konsistens. Hemlagad yoghurt rinner av i sil med silduk. Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program),yoghurt,surmjölksprodukter
Tilläggsinfo: 

Vasslen som rinner av kan man använda till mycket.

Du kan använda den när du bakar eller så kan du söta den med lite honung och frysa ner den till en jättegod isglass.

Granité kallas det på kockspråk.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi