Hoppa till huvudinnehåll

Marinerad bok choi

Marinerad bok choi på ett fat
Marinerad bok choi på ett fat Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program),kål,marinad,Recept,lunch,snabbmat

Bok choi är en kål som mer ska behandlas som sallad än kål, hastig tillagning bibehåller fräschören i denna smakrika grönsak. Den går utmärkt att woka i stekpanna eller wokpanna.

Ingredienser

Anvisningar: 

Blanda skalet av en lime med saften av två lime, en halv grapefrukt, socker och lite salt efter smak.

Blanchera kålen hastigt i kraftigt saltat vatten. Lyft i kallt vatten.

Halvera kålen och slå över marinaden. Strö över sesamfrön.

Till marinerad boc choi serverade vi Yakiniku, grillat kött på japanskt vis.

Tilläggsinfo: 

Istället för lime och grapefrukt kan man använda 1 dl yuzu, en citrussaft man oftast hittar i frysdisken i asiatiska butiker.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi