Hoppa till huvudinnehåll

Nötcarpaccio med svamp- och rödlökspickles

Nötcarpaccio med svamp- och rödlökspickles
Nötcarpaccio med svamp- och rödlökspickles Bild: Yle/Minna Mäkelä närmat,Michael Björklund,förrätter

Rått kött är gott bara det är av god kvalitet. Fryser man köttbiten innan den skivas är det lättare att få ut tunna skivor, d.v.s. carpaccio. Höstens trattkantareller blir ett gott tillbehör i ett nafs. Här briljerar Micke med det han själv brukar kalla duttduttmat.

Ingredienser

Anvisningar: 

Finhacka rödlöken. Koka upp en 1-2-3-lag av ättika socker och vatten. Täck rödlöken med en del av lagen.

Lägg hattarna av trattkantarellerna i resten av den heta lagen.

Låt lök- och svamppickels stå i minst en timme.

Putsa köttet så att du får bort senorna. Lägg in i frysen låt stelna.

Skålla tomaterna och dra av skalet. Skär ut klyftor av tomaten. Dela dem i två delar.

Skala gurkan och skär i små tärningar.

Skär också maltlimpan i små tärningar.

Vid servering skär supertunna skivor av oxfilén och plocka ut på tallriken, salta och peppra.

Servera carpaccion med picklad svamp och lök, tomatfiléer, tärnad maltlimpa och gurka.

Garnera eventuellt med valfri sallad och blommor.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi