Hoppa till huvudinnehåll

Strömsös höstgryta

Närodlade rotfrukter och lyxiga linser blir en härligt mustig gryta. Linser drar i sej smak och just Le Puy linser behåller sin textur väl. De kokar inte sönder så lätt och tål att tillagas lite längre än andra linser.

Ingredienser

Anvisningar: 

Bryn smålöken i olja och smör med rosmarin och timjan under lock.

Tillsätt rotfrukter och svetta ytterligare under lock tills mjuka i ytan.

Tillsätt krossad vitlöksklyfta, linser och buljong. Slå på buljong så det nätt och jämnt täcker.

Sjud i ugn ca 15-20 min tills linserna är mjuka .

Salta. Tillsätt nystekt svamp, svartpeppar och lite hackade örter.

Servera gärna vispad creme fraiche med finhackade örter till.

Tilläggsinfo: 

Salt i kokvattnet gör att linserna kokar sönder. Salta dem alltså strax innan servering.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi