Hoppa till huvudinnehåll

Brysselkålsdipp

Portion med friterad brysselkål, kryddstekt griskotlett och brysselkålsdipp
Portion med friterad brysselkål, kryddstekt griskotlett och brysselkålsdipp Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program),Recept,brysselkål,griskött,dipp,Paul Svensson

Man kan aldrig ha för många alternativ till dippar. Den här illgröna varianten smakar precis så fräscht som den ser ut.

Ingredienser

Anvisningar: 

Koka brysselkålen 3 minuter.

Lägg i iskallt vatten.

Kyl oljan.

Mixa brysselkål spenat, filead tomat. Pressa ut ingefärsjuice från den rivna ingefäran.

Tillsätt 1,5 - 2 dl iskall olja under mixning, beroende på önskad konsistens.

Smaka av med salt och peppar.

Tilläggsinfo: 

Dippen passar utmärkt till ångkokta grönsaker eller till en lämplig bit kött. T.ex. kryddstekt griskotlett eller ungstekta broilerben.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi