Hoppa till huvudinnehåll

Brysselkålsdipp

Portion med friterad brysselkål, kryddstekt griskotlett och brysselkålsdipp
Portion med friterad brysselkål, kryddstekt griskotlett och brysselkålsdipp Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program),Recept,brysselkål,griskött,dipp,Paul Svensson

Man kan aldrig ha för många alternativ till dippar. Den här illgröna varianten smakar precis så fräscht som den ser ut.

Ingredienser

Koka brysselkålen 3 minuter.

Lägg i iskallt vatten.

Kyl oljan.

Mixa brysselkål spenat, filead tomat. Pressa ut ingefärsjuice från den rivna ingefäran.

Tillsätt 1,5 - 2 dl iskall olja under mixning, beroende på önskad konsistens.

Smaka av med salt och peppar.

Dippen passar utmärkt till ångkokta grönsaker eller till en lämplig bit kött. T.ex. kryddstekt griskotlett eller ungstekta broilerben.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi