Hoppa till huvudinnehåll

Kryddstekt griskotlett

Portion med friterad brysselkål, kryddstekt griskotlett och brysselkålsdipp
Portion med friterad brysselkål, kryddstekt griskotlett och brysselkålsdipp Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program),Recept,brysselkål,fritering,griskött,dipp

En enkel griskotlett blir så mycket godare om man gör en egen kryddblanding som man vänder kotletten i innan stekning. Här är en god version. Ta det du har i kryddskåpet.

Ingredienser

Anvisningar: 

Mortla kryddorna.

Salta kotletterna runtom, vänd i kryddblandningen.

Stek i olja och smör ca 2 minuter på var sida till fin färg.

Färdigställ i ugn 150c i ca 8-10 minuter.

Servera med friterad brysselkål.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi