Hoppa till huvudinnehåll

Sojamarinerad lax med ingefära och gurksallad

Gravad lax och gurksallad
Gravad lax och gurksallad Gravad lax och gurksallad Bild: Yle/Parad Media kenneth nars,gravad lax,gurka,soja,marinad

En enkel och snabb fiskförrätt med en fräsch gurksallad. Passar till alla festligheter, också på julbordet!

Ingredienser

Anvisningar: 

Börja med gurksalladen: Skär gurkan i små tärningar. Blanda försiktigt med resten av ingredienserna och ställ kallt före servering.

Skär laxen i cirkaa en centimeter tjocka skivor och lägg skivorna på ett serveringsfat.

Blanda marinaden tills sockret lösts upp.

Häll marinaden över laxen och ställ kallt i cirka 30 minuter.

Strö över gräslöken och servera med gurkssalladen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi