Hoppa till huvudinnehåll

Hallontiramisu med citronsmak

Hallontiramisu i Efter Nio.
Hallontiramisu Hallontiramisu i Efter Nio. Bild: Yle/Parad Media Tiramisu,Hallon,hallon,efter nio

En skandinavisk variant av den italienska klassikern tiramisù, en av landets mest älskade efterrätter.

Ingredienser

Anvisningar: 

Vispa sockret och äggulorna till en pösig smet. Rör i mascarponen och blanda väl.

Vispa vispgrädden till ett styvt skum och vänd ner grädden i mascarponeblandningen.

Spara några hallon till garnering, koka upp resten av hallonen i cirka en dl vatten och en matsked citronsaft. Kör till en slät smet och passera genom en sil.

Bryt kakan i små bitar och fördela dem i fyra glas eller skålar. Varva mascarponegrädden med hallonsåsen och garnera med de hela hallonen.

Ställ kallt före servering.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi