
Hallontiramisu
Hallontiramisu i Efter Nio.
Bild: Yle/Parad Media
En skandinavisk variant av den italienska klassikern tiramisù, en av landets mest älskade efterrätter.
Ingredienser
- 1.5 deciliter (dl) strösocker
- 6 st äggula
- 500 gram (g) mascarpone
- 3 deciliter (dl) vispgrädde
- 200 gram (g) hallon- djupfrysta
- 1 matsked (msk) citronsaft
- 200 gram (g) sockerkaka- eller citronkaka
Anvisningar:
Vispa sockret och äggulorna till en pösig smet. Rör i mascarponen och blanda väl.
Vispa vispgrädden till ett styvt skum och vänd ner grädden i mascarponeblandningen.
Spara några hallon till garnering, koka upp resten av hallonen i cirka en dl vatten och en matsked citronsaft. Kör till en slät smet och passera genom en sil.
Bryt kakan i små bitar och fördela dem i fyra glas eller skålar. Varva mascarponegrädden med hallonsåsen och garnera med de hela hallonen.
Ställ kallt före servering.
Gjord av
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi