Hoppa till huvudinnehåll

Rödbetssallad med fetaost och granatäpple

Rödbetssallad.
Rödbetssallad med fetaost och granatäpple. Rödbetssallad. Bild: Yle/Parad Media Rödbetssallad,rödbeta,sallader (maträtter),efter nio

Kenneth Nars enkla förrätt där granatäpplets och fetaostens syrlighet bryter förnämligt rödbetans sötma och jordnära karaktär.

Ingredienser

Anvisningar: 

Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka och skölj dem kalla.

Riktlinjer för koktid: späda 15-20 minuter, vinter 45-60 minuter, skurna vinter 20-30 minuter.

Skala rödbetorna, skiva dem och lägg upp på fat.

Smula över fetaosten, strö över kapris och fröna från granatäpplet.

Blanda en enkel vinägrett av olivolja, balsamico, salt och peppar och häll över.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi