Hoppa till huvudinnehåll

Asiatiska baljhavrehotdogs med kikärtsnudelsallad

Asiatiska baljhavre hot dogs
Asiatiska baljhavrehot dogs Asiatiska baljhavre hot dogs Bild: Yle/Parad Media hot dog,baljväxter,efter nio

Louise Mérus vegetariska hot dogs är en skön blandning av finsk, amerikansk och asiatisk matkultur. Rätten kan lätt tillredas även för veganer och glutenallergiker.

Ingredienser

Anvisningar: 

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Skölj i kallt vatten och sätt i en skål.

Riv kål med en osthyvel, moroten grovt på ett rivjärn och blanda med nudlarna.

Blanda ihop marinaden och häll på salladen. Låt dra några minuter.

Blanda i hackad vårlök, jordnötter och koriander. Smaka av salladen.

Stek baljhavre i olja och smaksätt med sweet chilisås och soja.

Blanda ihop crème fraîche med chilisåserna och smaka av med salt vid behov.

Fyll korvbröden med stekt baljhavre och ringla på såsen, strö på hackad koriander och sesamfrön.

Servera med kikärtsnudelsalladen.

Kikärtsnudelsallad
Kikärtsnudelsallad Kikärtsnudelsallad Bild: Yle/Parad Media Kikärt,sallader (maträtter),nudel,efter nio

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi